ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ & ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΘΕΟΥ – Π. ΕΦΡΑΙΜ ΦΙΛΟΘΕΙΤΗ

H τροφοδοσία και καλλιέργεια της ψυχής ,κάτι σαν πνευματική διατροφή ,είναι αναγκαία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε..κι αυτές οι ομιλίες είναι πραγματική ευλογία Θεού !Κακα τα ψέματα..για κάποιους η ζωή στο Τσιπριστάν εχει γίνει πολύ δύσκολη!!! Η ζωή όμως που φοβάται την ζωή δεν είναι ζωή…. Όταν ο φόβος μας οδηγεί σταδιακά στην ακινησία, στην απραγία, η ζωή χάνει το νόημα της…. Το να φοβόμαστε να ζήσουμε δεν σώζει το αύριο μας από τις λύπες αλλά στερεί και από το σήμερα μας, τις όποιες χαρές…Γι αυτό ο καλός θεός μας πρόικισε με τη κρίση!Οχι για να κατακρίνουμε ,αλλά να αξιολογούμε καταστάσεις, να διακρίνουμε πότε κάτι μας ωφελεί και πότε μας βλάπτει, να διακρίνουμε τι αξίζει να θέσουμε ως προτεραιότητα και τι είναι άχρηστο και περιττό. Μια τέτοια ικανότητα κρίσης μας δίνει τη δυνατότητα να βάλουμε κατεύθυνση στη ζωή μας, σύμφωνη με τους στόχους και τους οραματισμούς που εμείς έχουμε θέσει.Λοιπόν,αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σαρωτική αλλαγή της Πραγματικότητας. .. ολοι μας φέρουμε επάνω μας τα σημάδια του χρόνου…εύθραυστα κορμιά μα με ψυχές πέρα απο το χρόνο και το χώρο..Kαι..στην ζωή βρίσκουμε πάντα , αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε το βλέμμα μας και ψάχνουμε να βρούμε….
Ένας γεράκος, καθόταν στο σταθμό ενός τρένου και περνούσε την ώρα του καπνίζοντας και χαζεύοντας τους περαστικούς.
Κάποια μέρα επειδή είχε ευγενικό και προσιτό βλέμμα τον πλησιάζει ένας ταξιδιώτης και τον ρωτά…
«Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας γιατί είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα να ξέρω την νοοτροπία του τόπου αυτού”.
Ο γεράκος τον κοίταξε και τον ρώτησε… “Πως ήταν οι άνθρωποι από εκεί που έφυγες;”
Ο Ταξιδιώτης του απαντά… “Αφήστε τα. Ήταν ανταγωνιστικοί, σκληροί, άκαρδοι, υλιστές και δεν μπορούσα να εμπιστευτώ κανέναν”.
” Και εδώ έτσι είναι” του απαντά ο γεράκος.
Ο Ταξιδιώτης έφυγε απογοητευμένος.
Ένας άλλος ταξιδιώτης είδε την σκηνή παρόλο που δεν άκουγε την συζήτηση και αισθάνθηκε και αυτός ότι μπορούσε να ρωτήσει τον Ηλικιωμένο αυτό κύριο.
Και αυτόν τον βασάνιζε το ίδιο ερώτημα ….
“Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας;” και αυτός πήρε την ίδια απάντηση …
“Πως ήταν οι άνθρωποι από εκεί που έφυγες;”
Αυτός απάντησε “Αχ μην μου τα θυμίζετε… τι καλούς φίλους άφησα εκεί …. πόσο με αγαπούσαν… όλοι έκλαιγαν όταν αποχαιρετιόμασταν αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Έπρεπε να φύγω για ένα διάστημα.”
”Μην ανησυχείς παιδί μου” του απαντάει ο γεράκος…
“και εδώ έτσι είναι οι άνθρωποι….. και εδώ θα σε αγαπήσουν θα σε στηρίξουν και θα κλάψουν με σένα”!!!!
Το ηθικό δίδαγμα; Στην ζωή βρίσκουμε αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε το βλέμμα μας και ψάχνουμε να βρούμε. Αν στη ψυχή μας έχουμε κακία και καχυποψία , αυτά θα βρίσκουμε παντού…Αν ψάχνουμε για ελαττώματα για ύποπτους… για αντιπάλους Θα τους βρούμε… Αν ψάχνουμε για αγάπη , για το καλό στους γύρω μας όχι απλά θα το βρούμε αλλά και θα το γευθούμε…. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα μας βρούν συμφορές..προβλήματα….. αλλά και σε ολες τις δοκιμασιες θα έχουμε αγαπημένα πρόσωπα γύρω μας να μας στηρίξουν ..Καλή ,ευλογημένη εβδομάδα να έχουμε !!!!!! ^_^

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s